Pocheret æg sous-vide opskrift

Vi har for nylig afsluttet Whole30 udfordring og er nu afgjort i at spise en paleo kost. Jeg er ikke den, der gør madlavning i huset, men i går Andru fortalte mig om sous-vide madlavning og vi faktisk støttede Nomiku fra Kickstarter efter at have set deres video. Kort efter jeg så en tweet med en video, der viser, hvordan man sous-vide et æg uden at købe en $ 800 maskine, og jeg ønskede at vide mere. Jeg fortryder ikke vores Nomiku køb på alle – det var ikke $ 800 – – men da det ikke vil ankomme indtil december, jeg ønskede at finde noget andet i mellemtiden.

Sous vide æg ramekin

Instruktionerne var korte og nemme at følge. Jeg tog en firkant af Cling Wrap og børstet det med nogle kokosolie, der tilfældigvis allerede er smeltet, da vi har lidt af en hedebølge lige nu. Jeg har tilføjet salt, peber og friskhakket rosmarin til Cling Wrap-pladsen. Jeg så sætte pladsen på toppen af en ramekin, holdt løst nok, så det foret skålen i stedet for en stram forsegling på toppen, krakket et æg i ramekin, og greb kanterne til at skabe en pose. Jeg havde brug for noget at forsegle min pose, så i billederne, hvad du vil se, er pink garn.

Pocheret æg sous-vide opskrift

Den ene fejl jeg vil ændre næste gang er, at jeg lod en lille lomme af luft mellem ægget og garnet “sæl” på toppen. Jeg sætter de to æg i let kogende vand i 3 minutter og 10 sekunder. Da timeren tælles ned bemærkede jeg, at den lille lomme af luft var flydende, så jeg brugte min slidset ske til at skubbe helt nedsænke disse under vandet.

Sous vide æg

Da timeren gik af, var jeg tilfreds med resultatet. En af mine æg kom ud perfekt, og den anden havde brug for blot et par sekunder mere for at afslutte madlavning den øverste del, der havde været flydende – en stor lektie at lære at sikre, at alle ægget er under vand. Disse var så enkle at lave, vil jeg helt sikkert koge dem et par gange om ugen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *