Hurtig Palmiers opskrift

Fil disse under “Super Easy, Still Impressive” – palmiers (lys, søde butterdej cookies) er kriminelt cinchy at gøre og en imponerende og velsmagende måde at afslutte et måltid på en høj (og ikke for tung) note. Jeg elsker at spise disse med chokolade sauce eller flødeskum, og en gang imellem får jeg lidt skør og tilføje nogle kanel til sukker.

Ingredienser:

1 kop sukker
1 ark butterdej
Under forberedelse:
Forvarm ovnen til 425.

Drys halvdelen af sukkeret på et skærebræt. Fold butterdejen ud og tryk det ned i sukkeret. Drys den anden halvdel af sukker på toppen af butterdej og sprede det rundt med fingrene, børstning off sukker, der ikke holder sig til wienerbrød.

Fold siderne af butterdej i til midten. Fold dejen igen, så der er fire lag. Ved hjælp af en skarp kniv, skære dejen over den korte side i 1 tomme skiver. For de bedste resultater skæres lige ned, ikke frem og tilbage som med brød eller bøf.

De allerbedste bagning resultater vil blive opnået ved hjælp af en silikone bagemåtte som en Silpat, men pergament papir vil arbejde i en knivspids. At bage, tage de skivede stykker og læg dem skåret side ned på bageplade. Fold dem lidt og drej kanterne ned, så cookies lave en V (denne del er ikke den nemmeste ting at forklare, jeg kender – dybest set vil du have den ene ende stående op på den afskårne side, og det vil være det punkt på V, der er dannet med de to ender liggende fladt på den ikke-cut side). Bages indtil toppen er lidt gylden (ca. 7 minutter) og fjern fra ovnen. Flip dem over og sat tilbage i ovnen en anden 4 eller 5 minutter eller deromkring – indtil toppe og sider er pænt pandet og sukkeret har karamelliseret. Fjern og lad afkøle, så spis!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *